مقالات عمومی

عمل پلیسه معده چیست و چه عوارضی دارد؟

جراحی پلیسه معده چیست ؟

اگر می خواهید بدانید عمل پلیسه معده چیست باید گفت پلیکاسیون یکی از انواع جراحی های چاقی است که در آن به جای برش معده، آن را تا می کنند و حجم آن به 1/4 کاهش پیدا می کند. در نتیجه شخص غذای کمتری مصرف می کند و کاهش وزن خواهد داشت.  تفاوت این عمل با جراحی بای پس معده یا اسلیو در این است که تهاجم کمتری در آن وجود دارد و در صورتی که به نتیجه نرسید می توانید به حالت قبلی برگردید.

عمل پلیسه معده چیست؟

پلیسه معده که با نام پلیکاسیون لاپاروسکوپیک نیز شناخته می شود، یکی از تکنیک های جراحی چاقی است که در آن سایز معده به وسیله تا کردن معده به سمت داخل با کلیپس معده و سپس بخیه زدن آن حدود 75 درصد کاهش پیدا می کند. در نتیجه بیمار میل کمتری به غذا پیدا کرده و زودتر احساس سیری می کند. این جراحی تا حدودی به عمل اسلیو معده شباهت دارد؛ با این تفاوت که در این جراحی، قسمتی از معده حذف نمی شود و در صورت عدم نتیجه گیری قابل برگشت است.

نحوه انجام جراحی پلیسه معده

پلیسه معده، یک جراحی کمتر تهاجمی به نسبت انواع دیگر مانند عمل بای پس معده است که از طریق لاپاروسکوپی و استفاده از کلیپس معده تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. در این جراحی، پزشک با استفاده از ابزار مخصوص، شکاف های کوچکی روی شکم بیمار ایجاد کرده و ابزار جراحی مانند لاپاروسکوپیک و کلیپس معده را وارد بدن بیمار می کند تا به راحتی درون شکم را مشاهده کند.

در طول این جراحی، پزشک انحنای بیرونی معده را به سمت داخل تا کرده و با استفاده از بخیه مخصوص، در جای خود فیکس می کند. پس از انجام جراحی، ابزار مخصوص خارج شده و شکاف های روی شکم بخیه می شوند. بیمار یک تا دو روز پس از جراحی در بیمارستان تحت نظر قرار می گیرد. با توجه به اینکه این جراحی با روش باز انجام نمی شود، مدت زمان بهبودی کمتر است و بیمار راحت تر به زندگی عادی بر می گردد.

پلیسه معده برای چه کسانی مناسب است؟

عمل پلیسه معده چیست و چه عوارضی دارد؟

این جراحی برای افرادی که حدود 30 تا 35 کیلو اضافه وزن دارند، مناسب است. به عبارت دیگر افرادی که شاخص BMI آن ها بین 30 تا 40 است کاندیدای مناسبی برای این جراحی هستند. پلیسه معده به افرادی که چاقی مفرط دارند و در معرض حملات قلبی، دیابت نوع دو و فشار خون بالا هستند بیشتر توصیه می شود. این جراحی به افرادی که مصرف روزانه سیگار آن ها بالا است یا قبلا یکی از جراحی های معده را انجام داده اند، توصیه نمی شود.

مزایای پلیسه معده چیست؟

عمل جراحی پلیسه معده روشی کمتر تهاجی با نقاط قوت بسیاری محسوب می شود که در اینجا به برخی از مزایای آن اشاره می کنیم:

  • این روش قابل برگشت است و با گذشت زمان و در صورت رخ دادن هر مشکلی، می توان معده را به حالت اولیه برگرداند.
  • در پلیسه معده با توجه به استفاده از لاپاروسکوپی، بیمار درد کمتری تجربه می کند.
  • در این جراحی تغییری در آناتومی معده ایجاد نمی شود؛ بنابراین عوارض کمتری را شاهد خواهید بود.
  • هزینه عمل پلیسه معده نسبت به جراحی های دیگر کمتر است.
  • مدت بستری فرد در بیمارستان یک شب است و بیمار می تواند ظرف یک هفته به زندگی طبیعی برگردد.

معایب پلیسه معده

معایب پلیسه معده چیست؟ بر اساس مطالعات صورت گرفته، هیچ مرگ و میری بر اثر این جراحی رخ نمی دهد و با توجه به اینکه هیچ قسمتی از معده بریده نمی شود، عوارضی مانند عفونت و خونریزی اندک است. در صورت وجود عارضه نیز، مشکل با باز کردن پلیسه برطرف خواهد شد. پلیسه معده یک روش دائمی است و برای همیشه در بدن باقی می ماند. البته این امر نیاز به رعایت بیمار دارد. ممکن است در صورت پرخوری فرد، معده متسع شده و پلیسه ها از یکدیگر فاصله بگیرند. اگر بیمار مجددا روند افزایش وزن را در پیش بگیرد، امکان پلیسه مجدد وجود دارد.

از عوارض ناشی از این جراحی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حالت تهوع و استفراغ
  • عفونت
  • درد ناشی از بخیه
  • خونریزی یا لخته شدن

آمادگی پیش از جراحی پلیسه

اقدامات قبل از جراحی

پیش از جراحی بیمار تحت یک جلسه مشاوره قرار می گیرد و گزینه های دیگر مانند جراحی اسلیو، جراحی بای پس و… بررسی می شود. سپس همه فرایند جراحی به بیمار توضیح داده می شود و بیمار نسبت به ریسک های جراحی آگاه می شود. لازم است همه سوابق بیماری و دارویی خود را در اختیار پزشک قرار دهید.

توصیه های قبل از عمل پلیسه معده شامل این موارد است:

  • در صورت داشتن حساسیت دارویی، آن را با پزشک مطرح نمایید.
  • آزمایشات لازم را در یک مرکز معتبر انجام دهید.
  • 12 ساعت پیش از جراحی از خوردن غذا پرهیز نمایید.
  • شش ساعت پیش از جراحی چیزی ننوشید.
  • اگر سیگار می کشید، دو هفته قبل از جراحی مصرف آن را قطع نمایید.
  • در صوت داشتن بیماری خاص، آن را با پزشک در میان بگذارید.

مراقبت های پس از جراحی

این جراحی، مانند بسیاری از جراحی های دیگر، نیاز به رعایت رژیم غذایی و سبک زندگی خاص است. در هفته اول پس از پلیسه معده، رژیم غذایی بر پایه مایعات می باشد و به مرور زمان می توانید غذاهای جامد نیز استفاده نمایید. توصیه های مراقبتی پس از این عمل شامل موارد زیر هستند:

  • پرهیز از کشیدن سیگار تا دو هفته بعد از جراحی
  • فعالیت های ورزشی سبک مانند پیاده روی
  • رعایت رژیم غذایی
  • استفاده از مواد پروتئینی مانند گوشت، لبنیات و تخم مرغ

دوران نقاهت پلیسه معده چقدر است؟

جراحی پلیسه معده حدود یک الی دو ساعت طول می کشد و پس از آن لازم است بیمار بین یک تا دو روز در بیمارستان بماند. بهبودی کامل معمولا 4 هفته است و بهتر است بیمار بین یک تا دو هفته را در منزل استراحت کند.

هزینه عمل پلیسه معده

عمل پلیسه معده

هزینه جراحی پلیسه معده به عوامل زیادی بستگی دارد و نمی توان مبلغ دقیقی برای آن در نظر گرفت. عوامل موثر در هزینه این جراحی شامل تکنیک استفاده شده در جراحی، تجهیزات مصرفی، هزینه های بیمارستان، شرایط بیمار، شهرت جراح و… بستگی دارد.

چگونگی جراحی پلیسه معده

پلیسه معده چیست؟ عمل پلیسه معده، یکی از روش های جراحی لاغری است که ممکن است برخی از افراد آن را انتخاب نمایند. این فرایند تا حدودی به اسلیو شباهت دارد؛ با این تفاوت که در آن بخشی از معده حذف نمی شود و کاهش حجم معده با تا کردن صورت می گیرد. البته جراحان کمتری جراحی پلیسه را انجام می دهند و معمولا به بیماران بای پس یا اسلیو معده پیشنهاد می شود. یکی از بهترین جراحان چاقی دکتر فاضل اعلمی است که می توانید برای انجام عمل زیبایی لاغری از ایشان کمک بگیرید.

سوالات متداول عمل پلیسه

پلیکاسیون معده چیست؟

عمل پلیکاسیون یا پلیسه معده، جراحی است که در آن معده شخص تا می شود تا با مصرف غذای کمتر لاغر شود.

تفاوت لیفت معده و عمل پلیسه چیست؟

عمل پلیسه معده روشی کمتر تهاجمی است که در آن فضای معده با تا کردن آن کم می شود و خطر کمتری دارد.

دیدگاهتان را بنویسید