نگهدارنده سوزن لاپالاسکوپی یکی از ابزارهای نوین پزشکی می باشد که برای نگه داشتن و جابجایی سوزن های مورد نیاز در حین عمل جراحی مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه ممکن است به دلایل مختلفی از جمله استفاده نامناسب، استریل کردن غیر اصولی یا حتی بر اثر اتفاق های تصادفی آسیب ببیند. برای تعمیر سوزنگیر لاپاراسکوپی، باید ابتدا محل آسیب را به دقت بررسی نمایید؛ سپس از یک تکنسین ماهر برای ترمیم محل آسیب دیده یا تعویض برخی از قطعات کمک بگیرید. پس از اتمام کار، باید ابزار را استریل کنید تا بتوانید دوباره از آن استفاده کنید.
شما می توانید برای تعمیر سوزن گیر لاپاراسکوپی با متخصصین حرفه ای مجموعه ما در ارتباط باشید.
سوزنگیر لاپاراسکوپی چیست؟
سوزنگیر لاپاراسکوپی یکی از ابزارهای پزشکی است که در روش های کمتر تهاجمی لاپاراسکوپی از آن استفاده می شود؛ در واقع پزشک جراح از این قطعه برای نگه داشتن و همچنین جابجایی سوزن های بخیه در پایان عمل کمک می گیرد. این نگهدارنده سوزن دارای قطعات مختلفی از جمله شفت، آرواره ها، مفصل ها و دسته ارگونومیک می باشد.
روش تعمیر سوزنگیر لاپاراسکوپی
اگر دستگاه شما دچار آسیب شود، بسته به ماهیت و میزان خرابی باید برای ترمیم قطعات اقدام نمایید. موارد زیر می توانند در تعمیر سوزنگیر لاپاراسکوپی به شما کمک کنند.
1. ارزیابی میزان آسیب
برای اینکه بدانید آسیب وارد شده به دستگاه چقدر است، قسمت های مختلف سوزنگیر را بررسی کنید. ممکن است فک دچار شکستگی یا خمیدگی شده باشد یا مفاصل متحرک ابزار آسیب دیده باشند. سپس شدت خرابی را بسنجید تا ببینید تعویض قطعه کافی است یا کل دستگاه نیاز به تعمیر یا تعویض دارد.
2. ضد عفونی کردن دستگاه
قبل از انجام هر تعمیری، ابتدا دستگاه را به طور کامل تمیز کرده و ضد عفونی کنید؛ دقت داشته باشید که محل قرار گیری سوزن از هرگونه آلودگی پاک شود. برای انجام این کار دستورالعمل ها و مراحل استریل کردن سوزن گیر لاپاراسکوپی را به دقت انجام دهید.
3. تعمیر قطعات آسیب دیده
در این مرحله شما باید از یک تکنسین ماهر برای تعمیر قطعات مختلف سوزنگیر لاپاراسکوپی کمک بگیرید. بسته به نوع آسیب این شخص ممکن است از ابزارهای مختلفی مانند انبردست یا موچین استفاده کرده و با تکنیکی خاص برای ترمیم خرابی ها اقدام کند. در برخی از موارد شاید بتوان قطعه آسیب دیده را تعمیر کرد ولی در شرایط حادتر نیاز به تعویض کامل قطعه وجود خواهد داشت.
4. بازیابی مفاصل خراب
اگر دستگاه در مکانیسم های چرخشی به خوبی عمل نمی کند، ممکن است تکنسین برای ترمیم قسمت های آسیب دیده نیاز به جدا کردن بخش های مختلف از سوزنگیر داشته باشد. تعمیرکار بعد از تعویض قطعات خراب مانند چرخ دنده ها، فنرها یا یاتاقان ها، مفاصل را روغن کاری خواهد کرد؛ در آخر پس از اتمام کار و رفع مشکلات، تکنسین دستگاه را دوباره به شکل اول می بندد.
5. تیز کردن فک سوزنگیر
تکنسین های ماهر معمولا پس از تعمیر قطعات آسیب دیده، با استفاده از ابزارها و تکنیک های تخصصی قطعات سوزنگیر را تیز می کنند تا جراح بتواند بدون هیچ مشکلی حین عمل از آن کمک بگیرد؛ تا مشکلات کند شدن بخش های اصلی دستگاه که در صورت استفاده مکرر پیش می آید نیز از بین برود.
6. تست کردن دستگاه
پس از اتمام فرآیند تعمیر سوزنگیر لاپاراسکوپی، دستگاه باید به طور کامل بررسی شود تا مطمئن شوید تمامی قطعات به درستی کار می کنند. این کار شامل آزمایش های مختلفی از جمله مفصل، چرخش و میزان قدرت ابزار می شود.
7. استریل کردن و مونتاژ
در آخر پس از اطمینان از صحت عملکرد تمامی قطعات، باید دستگاه را به طور کامل استریل کنید تا برای استفاده مجدد توسط جراح چاقی در اتاق عمل آماده شود. توصیه می شود این کار را با دقت بیشتری انجام دهید تا هرگونه آلودگی که در مراحل تعمیر وجود داشته از بین برود.
برای مشاوره و اطلاعات بیشتر درباه تعمیر سوزنگیر لاپاراسکوپی با شماره 09153196844 در ارتباط باشید
دلایل خرابی سوزنگیر لاپاراسکوپی
این ابزار پزشکی به دلایل مختلفی ممکن است دچار آسیب شود که در اینجا به بررسی برخی از دلایل اصلی خراب شدن سوزنگیر لاپاراسکوپی می پردازیم.
1. استفاده نادرست
در صورتی که شخصی که از این قطعه در هنگام عمل استفاده می کند با نحوه کار آن آشنایی نداشته باشد، ممکن است به بخش های مختلف این ابزار آسیب جدی وارد شود. هریک از رفتارهای زیر می تواند باعث بروز این اتفاق شود.
- ضربه یا جابجایی نادرست: وارد کردن ضربه به دستگاه یا حمل و استفاده نادرست می تواند باعث آسیب به بخش های مختلف آن مانند فک ها، مفاصل ابزار یا سایر بخش ها شود. به همین علت توصیه می شود در صورتی که می خواهید برای جراحی های خود از سوزنگیر لاپاراسکوپی کمک بگیرید، ابتدا با نحوه عملکرد آن به طور کامل آشنایی پیدا کنید تا از این اتفاق جلوگیری شود.
- اعمال نیروی غیر استاندارد: وارد کردن نیروی بیش از حد به ابزار می تواند باعث خم شدن، تاب برداشتن یا حتی شکستن شفت یا فک سوزنگیر لاپاراسکوپی شود.
- باز کردن بیش از حد فک: اگر تلاش کنید فک دستگاه را بیش از حد باز کنید یا به مفاصل آن فشاری خارج از محدوده چرخش و حرکت آن وارد نمایید، ابزار شما خراب می شود.
2. استریل کردن غیر اصولی
در صورتی که تکنسین در مراحل تمیز کردن و استریل سوزنگیر لاپاراسکوپی دقت کافی را نداشته باشد، ممکن است به دستگاه آسیب جدی وارد شود. در اینجا به بررسی برخی از اتفاقاتی می پردازیم که باعث این اتفاق خواهند شد.
- پاکسازی اشتباه: استریل کردن غیر اصولی سوزنگیر لاپاراسکوپی می تواند باعث آسیب هایی مانند خوردگی، تغییر رنگ یا خراب شدن مواد دستگاه شود.
- مواد شیمیایی قوی: تماس دستگاه با مواد شیمیایی قوی یا قرار دادن ابزار در دمای بالاتر از حد استاندارد قطعات، می تواند باعث تغییر شکل قطعات یا خراب شدن آنها شود.
- خشک نکردن دستگاه: اگر دستگاه پس از فرآیند استریل کردن به خوبی خشک نشود یا در مکانی نامناسب نگهداری شود نیز ممکن است دچار زنگ زدگی شود.
3. ساییدگی در اثر استفاده زیاد
حتی در صورتی که به شکلی اصولی از سوزنگیر استفاده کنید، باز هم ممکن است قطعات آن با گذشت زمان دچار خرابی شوند. در اینجا به بررسی برخی از مهم ترین دلایل این اتفاق می پردازیم.
- استفاده زیاد: احتمال دارد با استفاده مکرر از این ابزار، قسمت های مختلف آن مخصوصا بخش های پرکاربرد مانند فک ها، مفاصل و بخش های قابل چرخش دچار ساییدگی یا پارگی شوند.
- گذشت زمان: با گذشت زمان قطعات این دستگاه ممکن است هرز یا فرسوده شده و عملکرد آن را دچار اختلال کنند. در این صورت برای حفظ کیفیت و دقت مورد نیاز، باید بخش های فرسوده را تعویض داشته باشند.
4. آسیب های تصادفی
برخی از آسیب ها صرفا به صورت اتفاقی ممکن است رخ دهند و ربطی به میزان حرفه ای بودن پزشک یا تکنسین مربوطه ندارد. این مشکلات شامل موارد زیر هستند که در صورت بروز آن شما باید قطعه آسیب دیده را تعویض کنید.
- برخورد با سایر ابزارهای پزشکی در حین عمل می تواند منجر به فرورفتگی، ترک خوردن یا بریدگی قسمت های مختلف سوزنگیر لاپاراسکوپی شود.
- تماس ناخواسته با اشیاء نوک تیز یا گرمای بیش از حد نیز می تواند باعث خراب شدن دستگاه شود.
5. نگهداری نامناسب
در صورتی که از دستگاه به شکلی مناسب نگهداری نکنید و آن را در شرایط نامناسب فیزیکی قرار دهید، می تواند باعث خرابی شود. در اینجا به برخی از موارد رایج این موضوع اشاره می کنید.
- اگر سوزنگیر را در مکانی با رطوبت بالا یا دمای زیاد قرار دهید، ممکن است باعث خوردگی قطعات یا تاب خوردگی شود.
- حمل و نقل نامناسب دستگاه نیز می تواند باعث بروز آسیب های شدید به ابزار شود.